Blog

DIY: de leukste tuinmeubels maak je zelf!   

De zomer is weer in volle gang! Dat betekent lekker veel buiten zijn en genieten van het mooie weer. Waar je dit het beste kan doen? In je eigen tuin natuurlijk. Maar is jouw tuin al helemaal summer proof? Zo niet, dan hebben we hier een aantal leuke ideeën om zelf de leukste tuinmeubels te maken. Succes gegarandeerd!

Een loungeset

Voor DIY meubelen in de tuin zijn pallets je grootste vriend. Pallets worden voornamelijk gebruikt door bedrijven op ladingen op te zetten en daarna te vervoeren. Als de lading eenmaal op plaats van bestemming is worden de pallets hergebruik of ze worden weggegooid. Zonde eigenlijk want je kunt zoveel leuke dingen maken van pallets. Pallets zijn gemaakt van hout en hout is een perfect materiaal voor je tuinmeubel. Daarnaast hebben de pallets ook ideale afmetingen om mee te werken en kun je er nog alle kanten mee op wat betreft afwerking. Voor een loungeset gemaakt van pallets heb je bijvoorbeeld maar 9 pallets nodig, een paar schroeven en een schroevendraaier. Leg drie pallets op elkaar en bevestig deze aan elkaar. Achter deze rij maak je nog een rij met pallets alleen zet je ze deze keer rechtop. Deze rij dient als rugleuning. De laatste drie pallets leg je op de eerste rij en klaar is je loungeset. Bedenk het meubel met een aantal leuke kussens en/of dekens en jouw loungeset is klaar voor gebruik.

Een schommelstoel of bank

Wil je een echt relax plekje creëren in je tuin? Maak dan een schommelstoel of schommelbank. Ook voor dit meubel heb je eigenlijk alleen wat pallets nog en een touw. Voor de schommelstoel gebruik je 2 pallets en voor de schommelbank gebruik je er vier of zes, afhankelijk van hoe groot je de schommelbank wilt hebben. Een pallet gebruik je als zitting en de andere als leuning. Bevestig de pallets aan elkaar met touw en bevestigd het touw aan een boom of plank. Voor de schommelbank doe je dit uiteraard in meervoud. Bedek het meubel met een aantal leuke kussens en jouw relax plekje is helemaal af.

Een plantenbak

Ben je tuin op zoek naar een meubel voor je planten? Dan kan je ook met een pallet alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een muurmeubel. Hierbij zet je de pallet tegen de muur aan en plaats je op verschillende plekken in de pallet planten en/of bloemetjes. Je kunt de pallet ook door midden zagen voor een kleinere muurmeubel. Gebruik je creativiteit en maak ervan wat je maar wilt. Geef het een leuk kleurtje en jouw plantenbak is helemaal af.

Geef een reactie