Blog

De man die alles kan!

Ben jij op zoek naar een echte alleskunner? Iemand die sterk is maar ook betrouwbaar? Iemand die hard werkt wanneer het nodig is en waar je altijd van op aan kunt? Iemand die je helpt in voor- en tegenspoed? Dan ben jij op zoek naar een shovel! Deze alleskunner met zijn vele namen is de machine die jouw helpt bij die zware klus of die je gewoon even snel kan pakken wanneer dat nodig is. Een shovel aanschaffen is een van de beste investeringen die je kunt doen en in dit blog vertellen we je graag waarom!

De shovel; multifunctioneel

De shovel, ook wel bekend als een wiellader, laadschop of grondverzetmachine, is een kleine machine die over het algemeen is gemaakt om grond te verzetten. Deze machine wordt met name gebruikt in de bouw maar ook in de agrarische sector is deze machine zeker niet vreemd. De shovel is klein, wendbaar maar ook sterk en zeer handig. Naast grondverzet kan de machine namelijk voor nog veel meer doeleinden worden ingezet zoals puin schuiven, vegen en hooi uitschudden. Een echte alleskunner dus en een machine die zeker niet teleur zal stellen.

De aanschaf van deze alleskunner

In Nederland zich een fabriek gevestigd die shovels maakt maar vaak genoeg wordt deze machine ook uit het buitenland geïmporteerd. Dit kan je als bedrijf zowel zelf doen of dit voor je laten doen. In zo’n geval koop je de shovel uiteindelijk bij een dealer. Je kunt de zowel helemaal nieuw kopen maar er zijn ook shovels te koop die al een eerdere eigenaar heeft, een tweedehands exemplaar dus. Voor welke shovel je kiest hangt af van verschillende factoren maar met name budget en garantie zijn hier in het belangrijkste. Heb je een breed budget? Dan is het meest voor de handliggende dat je gaat kijken naar een nieuwe shovel. Jij wordt de eerste eigenaar dus je weet zeker dat er nog niks met de machine is gebeurt. Daarnaast heb je ook nog de volledige garantie. Uiteraard betaal je hier wel voor. Daarnaast kan het merk en/of de kwaliteit ook nog een rol gaan spelen wat betreft de verkoopprijs. Heb je maar een beperkt budget maar wel je wel een shovel aanschaffen van hoge kwaliteit? Dan kan een tweedehands shovel een goede optie zijn. Je bent weliswaar niet de eerste eigenaar maar hebt wel de machine die je graag wilt en daarmee dus de gewenste kwaliteit. In sommige gevallen heb je ook nog kans dat je het laatste stukje van de garantie mee kan pakken maar toch, een tweedehands aanschaf blijft altijd iets om over na te denken.

Zorg dat je verzekerd bent

Eenmaal de shovel aangeschaft? Zorg er dan ten alle tijd voor dat je volledig verzekerd bent, zeker als er personeel in de machine rijdt. Laat alleen iemand in de shovel rijden die het juiste rijbewijs heeft en zorg ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen duidelijk zijn vermeld. Wat voor verzekering je uiteindelijk nodig hebt of het beste kunt afsluiten hangt ook weer af van verschillende factoren. Hierover kan je, je het beste even laten informeren door een specialist.

Geef een reactie