Blog

De populairste schoenen voor deze zomer

De zomer is weer in volle gang en alhoewel juli misschien niet de allerbeste maand is wat het weer betreft voorspellen de verschillende weerstations toch een hele mooie nazomer. Vanaf augustus wordt het namelijk weer zonnig en warm, tropisch warm als we het weerbericht mogen geloven. Hoog tijd om je zomerse outfit dus alvast klaar te hangen en een paar zomerse stappers uit te kiezen. Nog geen bijpassende stappers voor bij je zomerse outfit gevonden? In dit blog zetten we de populairste schoenen van dit seizoen voor zowel mannen als vrouwen graag voor je op een rijtje.

Sneakers

De sneakers is en blijft groot favoriet, zowel in de winter als dus in de zomer. Doordat voor sommige ook natuurlijke materialen worden gebruikt zoals katoen en linnen zijn de schoenen zeer luchtig en ventilerend. Perfect dus voor zo’n warme zomer dag. Sommige sneakers worden ook van mesh gemaakt. Mesh is geen natuurlijk materiaal maar is wel zeer ademend doordat in de stof allemaal kleine gaatjes zitten. Ook deze schoenen zijn dus perfect voor het warmere weer. Naast dat deze schoenen luchtig en ademend zijn, bieden ze ook nog eens een zeer goede ondersteuning aan je voet. En laten we dit nou juist in de zomer nodig hebben omdat we nu zoveel op pad zijn. Dus sla vandaag nog je slag en neem eens een kijkje bij bijvoorbeeld de Mason Garments heren collectie.

Sandalen

Echte zomerse schoenen zijn natuurlijk slippers of sandalen al vinden wij slippers persoonlijk niet de beste schoeisel voor onder je outfit. Slippers draag je volgens de ongeschreven regels eigenlijk alleen naar het strand en naar andere casuele activiteiten. Heb je iets anders op de planning staan? Kies dan het liefst voor een paar sandalen. Sandalen hadden tot voorheen een beetje een oubollig karakter maar als we naar de sandalen van de nieuwste collecties kijken zien we er alleen maar pareltjes tussen zitten. Het grote voordeel van sandalen is dat het grootste gedeelte van je voet niet bedekt is waardoor je met deze schoenen dus het minste last hebt van de warmte. Benieuwd welke sandalen in jouw stijl er allemaal zijn? Neem dan eens een kijkje bij de Mason Garments dames collectie voor hun uitgebreide aanbod.

Loafers of instappers

Ben je op zoek naar zomerse schoenen die ook nog eens geschikt zijn voor een nette look? Dan zijn loafers, of instappers, de schoenen die je zoekt. Deze schoenen kunnen eigenlijk onder iedere nette outfit wel gedragen worden maar staan het mooiste als je ze zonder sokken draagt en laten sokken nou net iets te warm zijn voor de zomer. De echte loafers zijn gemaakt van leer en ook leer is een natuurlijk materiaal. Wel iets warmer en dikker dan katoen of linnen maar ook dit materiaal is zeer ademend. Wil je voor een safe kleur gaan? Kies dan voor loafers in de kleuren zwart, grijs of bruin.

Geef een reactie