Blog

De mooiste vloer voor je woonkamer!

De woonkamer is het middelpunt van je huis. De ruimte waar jullie samen komen, waar jullie leven en waar jullie de dagen beginnen en eindigen. Daarom is het ook belangrijk dat deze ruimte sfeervol is en een warme, uitnodigende uitstraling heeft. De vloer is hierin zeer bepalend maar wat zijn nou eigenlijk geschikte vloeren voor je woonkamer? We hebben de eisen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Onderhoudsvriendelijk

De eerste eis voor een vloer in de woonkamer is toch wel dat deze onderhoudsvriendelijk moet zijn. In de woonkamer gebeurt er veel. Er wordt geleefd door meerdere mensen en soms ook kinderen en/of dieren. Zeker kinderen en dieren kunnen er nog wel eens een rommeltje van maken en daarom wil je een vloer hebben die hier tegen bestand is. En mocht er toch iets gebeuren, dan wil je uiteraard dat je vloer daar geen schade aan ondervindt. De meest geschikte vloeren zijn dan toch wel laminaat vloeren, pvc vloeren en tegen ieders verwachting in ook houten vloeren. Deze vloeren zijn vriendelijk in onderhoud en zijn dus geschikt tegen invloeden van buitenaf.

Warm en zacht

In een woonkamer wil je een gezellige sfeer creëren die uitnodigend werkt. Warme en zachte kleuren passen hier het beste bij. Als we dit vertalen naar een vloer dan zijn vooral beige tinten en bruine tinten de meest geschikte tinten voor de woonkamer. Deze kleur vloer is daarnaast is prima te combineren met verschillende woonstijlen waaronder klassiek, modern of landelijk. Weet je nog niet zeker welke kleur in jullie huis het beste tot zijn recht komt? Kies dan voor hout. Een houten vloer kan je opschuren of in de lak zetten waardoor je nog kan spelen met verschillende tinten. Daarnaast kun je een houten vloer ook nog in een patroon laten leggen zoals bijvoorbeeld een visgraat vloer.

Duurzaam

Anno 2020 zijn we ook binnenshuis steeds meer op zoek naar duurzaamheid. Niet alleen qua apparaten en sanitair maar ook wat betreft meubels en dus vloeren. Een duurzame vloer is een vloer die op een duurzame manier is bereidt en voor een langere periode meegaat. Een laminaat vloer heeft bijvoorbeeld maar een levensduur van 10 tot 15 jaar terwijl een houten vloer wel een levensduur heeft van 30 tot 40 jaar. In aanschaf is de houten vloer wel iets duurder maar op lange termijn betaald deze zich dus ook weer dubbel en dwars terug.

En, voor welke vloer ga jij?

Geef een reactie