Blog

Ik

Het was een late avond geworden. Ik was met mijn vrienden nog even aan het nagenieten van het weekend. We hadden verhalen aan elkaar te vertellen en foto’s om te laten zien. Iedereen had wat te doen, iedereen had al een plan. Toen begon ik bij mezelf te denken, heb ik ook een plan? Ik probeerde ervoor te zorgen dat mijn vrienden niet zagen wat er aan de hand was. Het voelt namelijk niet fijn de enige te zijn die geen toekomst voor zich ziet. De een had al een baby op komst, de ander had de liefde van haar leven gevonden. En hij had al zijn eigen bedrijf gestart en hij is al opgeklommen tot manager binnen een bedrijf. En dan is er nog zij, zij die haar passie achter na gaat en precies weet hoe ze dat moet doen. En dan kom ik. Iemand die vast zit in een toekomst loze baan. Ik die nog niet de liefde van mijn leven heb ontmoet. Ik die nog niet eens weet wat ik wil met mijn toekomst. Ik die helemaal geen plan voor ogen heeft. Ik die radeloos is. Zo zat ik de hele avond te denken.

Waarom?

Het was al laat, iedereen vond het tijd om naar huis te gaan. Ook ik wilde naar huis alleen had geen zin om naar mijn appartement te gaan. Waar mijn toekomst niet te vinden is. Dus ik zorgde ervoor dat iedereen nog even bleef. Op deze manier kon ik misschien even vergeten wat er met mij aan de hand was. Maar dat lukte niet. Het enige wat ik kon denken is waarom heb ik geen baanbrekend idee? Waarom zie ik mijn toekomst nog niet voor ogen waar ik hard voor wil werken? Waarom weet ik niet wat ik wil bereiken?

De schrik van mijn leven

Het was tijd om nu echt naar huis te gaan. Terug naar het appartement waar niks is. Ik zat dan ook in de auto na te denken. Voorbeeld te nemen uit mijn vrienden. Moet ik op datingsites gaan om de ware te vinden? Moet ik bespreken op mijn werk om manager te worden? Moet ik ontslag nemen en voor mezelf gaan beginnen? Moet ik een kindje adopteren? Er kwamen allemaal idiote gedachten door me heen. En ineens stopte de auto. Ineens ging er van alles door me heen. Ik zag fel licht in mijn ogen schijnen. Ik hoorde geruis en geschreeuw. Een ongeluk. Ik heb een auto-ongeluk gehad. En het enige wat ik kon denken was dat ik dit niet ook op mijn kerfstokje kon hebben. De rekeningen zullen zo hoog oplopen.

Het nu

Maar daar waren mijn vrienden voor om mij te helpen. Die zeiden dat ik moest kijken naar een letselschade advocaat. Ik had geen idee wat dit inhield. Nadat ik was opgeknapt heb ik mijn laptop gepakt en ben ik gaan kijken naar alle mogelijkheden. Zo kwam ik terecht bij brugman advocaten. Ik las dat ik recht had op een vergoeding aangezien het niet mijn fout was. En dat dit misschien in de toekomst problemen kan geven. Ik heb zo snel mogelijk gebeld en een advocaat ingeschakeld. Na heel de site uitgespit te hebben weet ik dat ik goed zat en wist ik dat ik goeie hulp kon verkrijgen van deze mensen. En ineens was mijn gedachten niet meer bij de toekomst, maar bij het nu.

Geef een reactie