Blog

Het pak dat bij je past

Hoewel thuiswerken tegenwoordig de norm is, is het nog steeds ontzettend belangrijk om er representatief uit te kunnen zien. Het maakt niet uit of je een eerste sollicitatie gepland hebt of een cruciaal gesprek met een belangrijke klant, je uiterlijk bepaald deels de uitkomst van je gesprek. Voor mannen lijkt het redelijk simpel, pakken zijn immers bijna altijd wel geaccepteerd er ziet er meteen net uit. Maar wie op zoek gaat naar een pak weet dat de keus echt niet altijd zo makkelijk is. Een pak is een grote uitgave en gaat als het goed is heel wat jaar mee. Daarom is het zeker wel de moeite om wat tijd te stoppen in het zoek proces en echt een pak te vinden dat bij je past. Maar hoe doe je dat?

Kijk in de spiegel

De allereerste stap die je moet uitvoeren als je op zoek gaat naar een pak, is naar jezelf te kijken. Wat voor lichaamsbouw heb je? Niet elk pak past bij elke lichaamsbouw. Een pak moet mooi om je lichaam zitten en overal aansluiten. Maar het is zeker niet de bedoeling dat je er bijna uitscheurt. Het lastige is dat alle lichamen anders zijn. Het kan dus goed zijn dat je een pak past wat perfect zit om je taille, maar waar je schouders helemaal weg vallen. Gelukkig bestaan er naast de standaard confectiematen ook kwartmaten en lengtematen. Pas daarom verschillende modellen en kies uiteindelijk iets wat overal goed zit. Laat je pak desnoods nog bewerken bij een kleermaker voor de perfecte pasvorm. Daarnaast moet je in de spiegel naar je huid kiezen. De kleur van een pak is namelijk net zo belangrijk als de pasvorm. Immers wil je dat je er op je best uitziet. Natuurlijk is kleur een kwestie van smaak, maar het beïnvloed ook hoe je overkomt.

Materiaal

Iets waar pakken ook in kunnen verschillen, is het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Echt goedkope pakken zijn vaak gemaakt van polyester. Dit zit vaak niet erg lekker en kan ook snel goedkoop aanvoelen en ogen. Denk hier dus goed over na of je dit wel wil: immers draag je een pak omdat je er representatief uit wil zien. Wat duurdere stoffen zijn bijvoorbeeld wol, kasjmier, zijde of linnen. Wol kan erg warm zijn en linnen ventileert wat beter. Kasjmier heeft vaak een mooie glans maar slijt wel weer sneller. Je kan er dan ook niet altijd van uit gaan dat een duurder pak langer mee gaat, dit hangt echt van het materiaal af.

Geef een reactie