Blog

Een goed begin van je studie

Beginnen met studeren is natuurlijk een van de leukste momenten van je leven. Je zult waarschijnlijk voor het eerst op jezelf wonen, nieuwe mensen leren kennen en een studie gaan doen die je hopelijk heel leuk vindt. Maar het begin van je studie is natuurlijk ook spannend. Alles is nieuw en er zal veel geregeld moeten worden. Om je hierbij te helpen bespreken we in dit artikel een aantal tips en tricks om op een goede manier aan je studie te beginnen. Zo maak je van je studententijd de leukste tijd van je leven.

Kamer vinden

Veel beginnende studenten willen maar wat graag op kamers. Je zult de vrijheid hebben op jezelf te wonen in een grote stad met leeftijdsgenoten om je heen. Maar in drukke studentensteden zoals Amsterdam en Utrecht kan het nog lastig zijn om een kamer te vinden. Veel studentenkamers komen beschikbaar via woningbouwverenigingen. Bij veel van deze verenigingen moet je je inschrijven en hoe eerder je je inschrijft hoe groter de kans is dat je een kamer krijgt. Het is daarom een goed idee om al tijdens je middelbareschooltijd in te schrijven voor deze woningverenigingen, zodra je weet in welke stad je wilt gaan studeren.

Studenten ov en fiets

Wanneer je student bent heb je natuurlijk recht op gratis openbaar vervoer. Je kunt kiezen tussen een weekend ov en een week ov. Met een week ov heb je natuurlijk meer dagen gratis ov maar als je in het weekend naar je ouders reist dan is een weekend ov misschien handiger. Je zult in de stad zelf waarschijnlijk bovenal een fiets gebruiken. Houd er rekening mee dat menig student in Amsterdam nog weleens een fiets kwijtraakt. En fietsen gaan sneller kapot door intensief door een drukke stad fietsen. Daarom is het een goed idee niet een te dure fiets aan te schaffen. Je kunt goedkope fietsen kopen bij bijvoorbeeld tweedehands fietsen Zwolle. Door buiten de grote stad een tweedehands fiets te kopen ben je dubbel zo goedkoop uit.

Druk studentenleven balanceren

Een studentenleven is leuk, maar ook druk. Je wilt natuurlijk een leuk sociaal leven en veel studentenfeesten bijwonen, misschien ga je zelfs bij een studentenvereniging, maar daarnaast moet er ook nog gestudeerd wonen. En veel studenten kiezen er tegenwoordig voor om ook nog een bijbaan te nemen aangezien anders de studielening wel erg hoog wordt. Het is dus belangrijk dat je efficiënt werk en probeert je studenteleven te balanceren.

Geef een reactie