Blog

De vele voordelen van een e bike!

Ben jij al bekend met de e bike? Deze super snelle fiets zien we steeds vaker voorbij komen in het verkeer. Waar voorheen eerst nog de oudere generatie voornamelijk op deze fiets stapte, zien we nu ook steeds meer jongeren en jongvolwassen er met deze fiets vandoor gaan. En dat is ook helemaal niet zo vreemd als je bedenkt dat deze fiets eigenlijk vooral voordelen met zich meebrengt. Benieuwd waarom een e bike nou zo voordelig is? Dan vertellen we je graag in dit blog.

Een luxe paardje

Je hebt het volgende gezegde vast en zeker wel eens gehoord; “je hebt werkpaarden en je hebt luxe paarden”. De e bike is typisch zo’n voorbeeldje van een luxe paard. Deze fiets bevat namelijk een motortje en een accu waardoor je als bestuurder van de fiets wordt geholpen tijdens het fietsen. Je trapt uiteraard nog wel steeds om de fiets in beweging de krijgen maar het motortje helpt je daarbij. Hierdoor kan je dezelfde snelheden behalen (of zelfs hogere snelheden) terwijl je veel minder hard hoeft te werken. Het lijkt alsof in de eerste versnelling fiets terwijl je in werkelijkheid de snelheid hebt van versnelling 5 of hoger. Hierdoor kan je hele lange stukken afleggen met een minimale inspanning. Dit maakt de fiets niet alleen geschikt voor ouderen maar ook voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk een lange afstand moeten afleggen maar dit toch graag met de fiets willen doen.

Beter voor het milieu en je portemonnee

Sommige mensen verruilen hun auto (gedeeltelijk) in voor de e bike. Ze pakken bijvoorbeeld de e bike als ze naar het werk gaan waardoor ze de auto kunnen laten staan. De e bike werkt alleen op een accu waardoor er verder geen benzine wordt gebruikt en ook geen schadelijke uitlaatgassen worden geproduceerd. Hierdoor is een e bike veel beter voor het milieu. Daarnaast bespaar je op lange termijn ook een hoop geld uit doordat je geen benzine en andere lasten meer hoeft te betalen. De aanschaf van een e bike staat sommige mensen soms wel een beetje tegen omdat het inderdaad niet gaat om enkele euro’s maar op de lange termijn betaalt deze fiets zich dubbel en dwars terug.

Fit en actief

Wat ook nog een leuk bijkomend voordeel is, is dat de e bike je fit en actief houdt. Ondanks dat het motortje je helpt ben je wel nog gewoon in beweging. In plaats van een half uur stil zitten in je auto ben je toch een half uurtje aan het fietsen. Daarnaast ben je buiten en is het tijdens een fietstochtje veel makkelijker om even je gedachten op nul te zetten dat in bijvoorbeeld de auto. Je bent hierdoor niet alleen fitter bezig maar zorgt ook goed voor je lichaam. Ook de frisse lucht zal je na een hele dag op kantoor heel goed doen. Het enige is alleen dat je geen dakje hebt voor als het gaat regenen maar dat is dan ook het enige nadeel wat we kunnen bedenken aan deze fantastische uitvinding.

Geef een reactie