Blog

Bouwen op eigen houtje?

Het hebben van een eigen tuin heeft ontzettend veel voordelen. Je kan in de zomer heerlijk zonnen zonder dat je naar het park of het strand hoeft te gaan. Ook kan je in de zomer lekker barbecueën met familie en vrienden. Of gewoon even met de eigen privacy een frisse neus halen tijdens het thuiswerken. In de koudere maanden kan je in een tuin heerlijk bij een houtvuurtje marshmallows maken voor in de warme chocomel met slagroom. Of als de tuin groot genoeg is misschien zelf een sneeuwballengevecht houden met de kinderen. Een tuin hebben is erg fijn en je kan er veel plezier uithalen. Een van de belangrijke zaken van een tuin is natuurlijk het welbekende tuinhuisje. Hierin kan je spullen bewaren, je tuinset in de winter stallen of misschien leuk een dartbord ophangen. Een tuinhuisje kan veel toevoegen aan de tuin. En tegenwoordig kan je een tuinhuisje makkelijk zelf maken. Maar hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste materialen nodig!

 

De Buitenkant

Een tuinhuisje begint natuurlijk bij de basis. Hiervoor heb je een frame nodig. Op dit frame kan je vervolgens simpel en snel houten planken vastzetten. De planken die hiervoor het handigst zijn om te gebruiken, zijn de rabatdelen. Dit type hout is er in verschillende soorten en maten. Rabat is bijvoorbeeld te vinden in vurenhout of douglas hout. Hierdoor kan je dus ook met de kleur en dikte leuk variëren. Wat rabathout voor de muren van een tuinhuisje, of misschien zelfs voor je schutting zo handig maakt, is dat dit type hout een schuifsysteem heeft. Hierdoor zijn de planken makkelijk met elkaar te verbinden. Rabathout kan je tevens gebruiken als bekleding op jouw tuinhuisje. Door de mooie vorm van rabat, zal dit er erg sierlijk uitzien op het tuinhuisje. Vervolgens als de muren staan, hoeft u alleen nog maar een deurgat met een deur op te vullen. En te zorgen dat u een stevig niet lekkend dak boven op uw tuinhuisje plaatst. Hiervoor zijn verschillende soorten materialen te vinden. 

 

De Binnenkant

De binnenkant van uw tuinhuisje decoreren is natuurlijk net zo leuk als het doen van de buitenkant. Om de binnenkant juist in te delen en te gebruiken, moet je eerst voor jezelf duidelijk hebben wat het doel van het tuinhuisje wordt. Is deze alleen voor opslag bedoeld, hoef je niet al te veel tijd te besteden aan het indelen van het tuinhuisje. Maar ga je hier veel binnen zitten door bijvoorbeeld te darten of muziek te maken, of laat je het tuinhuisje bouwen zodat je kinderen een plek hebben om te kunnen rondhangen? Dan is het wel handig om even goed aandacht te besteden aan de kleur van de muren, misschien wat isolatiemateriaal aan te schaffen en wat elektriciteit te verzorgen, zodat er altijd lampen en een kachel binnen aangezet kunnen worden. Zo zal uw tuinhuisje met welk doel dan ook, een groot succes worden!

Geef een reactie