Blog

Advocaat inschakelen na hondenbeet

Wanneer je wordt gebeten door een hond kan dat veel schade aanrichten. Je kunt te maken krijgen met wonden en littekens, maar het kan daarnaast ook een aanslag zijn op je portemonnee. Denk bijvoorbeeld aan de medische kosten die je moet betalen. Of de kosten van beschadigde eigendommen, zoals je telefoon. Gelukkig kun je daarvoor een advocaat inschakelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat goed aanpakt? En wat kan je allemaal vergoed krijgen?

Belangrijke informatie

Voordat je naar een advocaat kunt stappen moet je informatie verzamelen. Noteer na de hondenbeet de contactgegevens van de bezitter van de hond en van de getuigen. Met die informatie kun je zorgen dat je schadekosten vergoed worden.

Wat wordt er vergoed?

Zodra je een letselschade advocaat Den Haag hebt gevonden kun je een schadevergoeding aanvragen. Wat kan er allemaal worden vergoed? Denk aan alle medische kosten die je krijgt door het behandelen van de wond en de reiskosten van en naar het ziekenhuis. Ook de schade in je inkomen als je arbeidsongeschikt bent kan worden vergoed. Daarnaast zijn er wat minder voor de hand liggende schadevergoedingen waar je kans op maakt. Zo kun je ook om smartengeld vragen, een schadevergoeding krijgen voor de studievertraging die je eventueel oploopt en kun je je geld terugkrijgen als er eigendommen zijn beschadigd. Laat je dus goed informeren hierover. Weet je niet zeker of je ergens een schadevergoeding voor kan krijgen? Overleg dit dan met je letselschadeadvocaat. Je kunt waarschijnlijk meer terugkrijgen dan je denkt. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerste stelt de advocaat de bezitter van de hond aansprakelijk voor de hondenbeet. Ze nemen dan contact op met de verzekeraar. Als dat is gebeurd nemen ze ook contact op met de getuigen. Vervolgens wordt de letselschade besproken door de verzekeraar en de medisch adviseur en wordt er een schadestaat opgesteld. Uiteindelijk wordt alle schade verhaald.  

Letselschadeadvocaat bij andere dieren

Je kunt natuurlijk ook letselschade oplopen door andere dieren. Ben je gebeten door een kat of getrapt door een paard? Dan kun je vaak ook een letselschadevergoeding krijgen. Zelfs als een kat gekrabd heeft en je er wonden aan hebt overgehouden maak je kans op een schadevergoeding. Laat je dus altijd even informeren door te bellen naar een letselschadeadvocaat.

Psychische klachten

Het komt ook wel eens voor dat iemand na een honden- of kattenbeet psychische klachten heeft. Dat komt het vaakst voor bij kinderen. Een aanval van een hond of kat kan best een traumatische ervaring zijn. Daarom is het verstandig om je ook te laten informeren over schadevergoedingen voor bijvoorbeeld de kosten van een psycholoog.

Geef een reactie